AMSTERDAM - Fabio Capello heeft zijn lijstje met strafschopnemers compleet. Mocht het komende zondag na 120 minuten gelijk zijn bij Engeland-Duitsland dan zullen Frank Lampard, Steven Gerrard, Wayne Rooney, James Milner en Gareth Barry een penalty nemen.

Dit meldt The Guardian.

De Engelsen trainen regelmatig op het nemen van penalty’s. “De trainer hamert erop dat als we oefenen, we het ook goed doen en niet zomaar wat aanmodderen”, vertelt Steven Gerrard. “Net als in een wedstrijd moeten we een hoek kiezen en daarna niet meer van gedachten veranderen.”

Statistieken

De Engelsen verloren op het WK van 1990 in Italië en het EK van 1996 in eigen land na strafschoppen van de Duitsers. Duitsland heeft sinds 1982 geen penalty meer gemist in een strafschoppenserie. De statistieken lijken dus niet in het voordeel van ‘The Three Lions’.

Van de penaltynemers kan Barry het beste rapport overleggen. Hij scoorde zijn vijf laatst genomen strafschoppen. Lampard miste er twee van zijn laatste vijf. Gerrard faalde één van de laatste vijf keer vanaf elf meter. Ook Rooney en Milner scoorden er vier uit vijf.