NIEUWEGEIN - Bondscoach Jim Stoeckel heeft twee nieuwelingen opgenomen in de honkbalselectie die Nederland gaat vertegenwoordigen in de Haarlemse Honkbalweek (9-18 juli).

Het zijn de catchers Jason Halman en Bas Nooij. Zij moeten voor de positie als achtervanger de strijd aangaan met Sidney de Jong.

Dirk van 't Klooster is terug in de ploeg. De 34-jarige buitenvelder van Kinheim bedankte vorig jaar na 211 interlands voor Oranje, maar kwam op aandringen van Stoeckel terug op dat besluit.

Daantji

Shaldimar Daantji van Neptunus kreeg eveneens een uitnodiging. Hij viel in 2009 op het laatste moment af voor het World Port Tournament in Rotterdam.

Zijn ploeggenoot Dwayne Kemp hoopt in Haarlem te kunnen debuteren. De infielder ging wel mee naar de World Baseball Classic in Florida, maar speelde nog geen officiële interland.

Cuba

Stoeckel nam 27 spelers op in zijn ploeg voor de 25e editie van de HHW. Tegenstanders in het vernieuwde Pim Mulierstadion zijn Cuba, op 8 juli in Rotterdam ook nog een keer sparringpartner, Japan, Taiwan, Venezuela en de Verenigde Staten.

Voor Oranje is het toernooi de perfecte voorbereiding op het EK in Duitsland, dat op 23 juli begint. De titelverdediger neemt het in de poule op tegen Frankrijk, Tsjechië, Oekraïne. België en Duitsland.

De selectie:

Pitchers: Arshwin Asjes (Pioniers), David Bergman (Kinheim), Leon Boyd (Neptunus), Rob Cordemans (Amsterdam), Dave Draijer (Pioniers), Berry van Driel (Neptunus), Gregory Gustina (Sparta/Feyenoord), Kevin Heijstek (Neptunus), Michiel van Kampen (Kinheim), Diegomar Markwell (Neptunus), Nick Stuifbergen (Kinheim), Nick Veltkamp (Kinheim).

Catchers: Jason Halman (Kinheim), Sidney de Jong (Amsterdam), Bas Nooij (Amsterdam).

Infielders: René Cremer (Kinheim), Michael Duursma (Pioniers), Bryan Engelhardt (Kinheim), Dwayne Kemp (Neptunus), Raily Legito (Neptunus), Vince Rooi (Kinheim), Jeroen Sluijter (Neptunus).

Outfielders: Shaldimar Daantji (Neptunus), Bas de Jong (Amsterdam), Dirk van 't Klooster (Kinheim), Eugene Kingsale (Neptunus), Danny Rombley (Neptunus).