BEEKBERGEN - Suzanne Harmes maakt deel uit van de voorselectie voor de wereldkampioenschappen turnen, die in oktober in Rotterdam worden gehouden.

Harmes keerde afgelopen weekeinde bij de nationale titelstrijd terug na een competitieloze periode van bijna een jaar. Mede op basis van dat optreden kreeg ze een aanwijsplaats.

De vijf EK-deelneemsters waren al zeker van een plaats in de voorselectie, die elf turnsters telt van wie er uiteindelijk zes Nederland zullen vertegenwoordigen.

Van Gelder

Bij de mannen is ook een groep van elf samengesteld, die mogelijk wordt aangevuld met Yuri van Gelder. De ringenspecialist mag vanaf half juli weer in competitie uitkomen na een dopingstraf.

De selectie bij de mannen bestaat uit de EK-deelnemers Anthony van Assche, Bart Deurloo, Carlo van Minde, Jeffrey Wammes en Epke Zonderland, aangevuld met Melvin Ornek, Glenn Smink, Michel Bletterman (op basis van prestaties bij NK), Jorian Ilbrink, Boudewijn de Vries en Arjen Butter (aanwijsplaatsen). Gootjes houdt één wildcard achter de hand.

Vrouwenselectie

De vrouwenselectie bestaat uit Céline van Gerner, Mayra Kroonen, Wyomi Masela, Yvette Moshage, Sanne Wevers (EK-deelneemsters), Lisa van den Burg, Joy Goedkoop, Suzanne Harmes, Marlies Rijken, Dianne Teunisse en Lieke Wevers (aanwijsplaatsen).