RIJSWIJK - Enkele dagen voor de tweede groepswedstrijd op het WK van Oranje zijn de zogenaamde 'bierbabes' voor de Nederlandse kranten even belangrijker dan de perikelen rondom het Nederlands elftal.

De Telegraaf, AD en Sp!ts openen op hun voorpagina met foto's van de dames in oranje jurkjes die maandag tijdens de wedstrijd tegen Denemarken werden opgepakt omdat ze reclame zouden maken voor een biermerk. ''Babes niet welkom'', zo kopt Sp!ts.

Van Marwijk

Op de sportpagina's gaat het wel over de ontwikkelingen in het Nederlandse kamp. Trouw constateert in de aanloop naar wedstrijd tegen Japan dat bondscoach Bert van Marwijk niet van zijn pad afwijkt.

''Bondscoach laat zich ook na goede invalbeurt Elia niet leiden door opportunisme'', schrijft het dagblad. De Volkskrant ging in gesprek met Robin van Persie, de spits die tegen Denemarken teleurstelde. ''Ik was niet genoeg bij het spel betrokken en dan kijk ik eerst naar mezelf.''

Van Bommel

AD Sportwereld liet een 'rendementsanalyse' uitvoeren van het eerste groepsduel van Oranje. Daaruit komt naar voren dat niet Wesley Sneijder, maar Mark van Bommel de man van de wedstrijd was.

Van Bommel veroverde van alle spelers op het veld de meeste ballen, won al zijn persoonlijke duels, en dat zonder een overtreding te maken. ''Het Nederlands elftal heeft gewonnen zoals Duitsers dat vaak doen. Geduld bewaren en toeslaan als het kan'', concludeerde de middenvelder zelf.

Stanley Tshabalala

Op de voorpagina van Telesport, het sportkatern van De Telegraaf, staat een foto van Michel Vorm met vriendin Daisy en zoontje Jaivy. De reservedoelman van Oranje kreeg permissie om even naar Nederland te gaan om zijn pasgeboren zoon te bekijken. ''Toen ik hem oppakte, voelde het heel onwerkelijk. Dit is van mij, besefte ik'', aldus Vorm.

De Volkskrant zocht oud-bondscoach Stanley Tshabalala van Zuid-Afrika op. Hij geniet van de beleving van het WK in zijn land. ''Wat ik zie, is een volk dat naar elkaar toegroeit. En dat verwarmt mijn hart.''