JOHANNESBURG - Arjen Robben staat dinsdag voor de eerste keer met de selectie van het Nederlands elftal op het trainingsveld, sinds hij enkele dagen geleden werd ingevlogen uit Amsterdam.

De aanvaller meldde zich later bij de ploeg, omdat hij in Nederland werd behandeld aan een blessure.

Bij de baloefeningen trainde Robben nog niet met de rest van de selectie mee. De verwachting is wel dat hij op korte termijn voluit kan gaan.

Desondanks is de groep van bondscoach Bert van Marwijk nog steeds niet compleet. Michel Vorm kreeg maandag toestemming naar huis te vliegen, om zijn zondag geboren zoon te bewonderen. Hij keert donderdag terug in Johannesburg.

Wits University

Oranje trainde dinsdag op het complex van de Wits University. Als verwacht heeft Van Marwijk de (besloten) avondtraining geschrapt.

Meestal is er de dag na een wedstrijd maar één oefensessie. ''Ik ben ook nooit van plan geweest vandaag twee keer te trainen'', zei Van Marwijk. ''Kennelijk stond het nog wel in ons officiële programma.''

Kouder

Het is dinsdag in Johannesburg aanmerkelijk kouder dan in de eerste week dat Oranje er verbleef.

De temperatuur is met meer dan tien graden gedaald en er staat een ijzige wind over het veld. Enkele spelers trainen met muts en handschoenen.

Lees alles over het WK op onze special