JOHANNESBURG - Enkele honderden supporters zijn maandag na de WK-wedstrijd Nederland-Denemarken (2-0) gestrand bij het stadion in Johannesburg.

De bussen die de fans zouden vervoeren, reden niet omdat de chauffeurs staakten vanwege de onregelmatige werktijden tijdens het WK.

Volgens de baas van het openbaar vervoer in de stad Johannesburg zijn alle fans met alternatieve vervoersmiddelen uiteindelijk vertrokken.

Ook in Kaapstad waren er problemen met ontevreden Zuid-Afrikaanse werknemers. Enkele honderden stewards gingen enkele uren voor het begin van de wedstrijd Italië - Paraguay in staking wegens een conflict over hun vergoeding.

Bewaking

Daarop nam de plaatselijke politie de controle en de bewaking in en rond het stadion over. De actievoerende suppoosten verlieten op aandrang van de organisatie het stadion.

Er zijn de laatste weken meer protesten van arbeiders geweest in Zuid-Afrika. Zo maakte de Zuid-Afrikaanse oproerpolitie in de nacht van zondag op maandag een eind aan een protest van stewards bij het Moses Mabhida Stadion in Durban.