DURBAN - De manier waarop Duitsland zondag op het wereldkampioenschap voetbal Australië van de mat speelde, oogstte veel lof. Bondscoach Joachim Löw was echter niet de enige trainer die daar complimenten voor kreeg.

Met vijf spelers van Bayern München in de ploeg was ook de hand van Louis van Gaal zichtbaar, zo constateerden de Duitsers.

''We spelen in de stijl van Louis van Löw'', grapte Thomas Müller.

Müller brak afgelopen seizoen onder Van Gaal door in het eerste elftal van Bayern München, net als verdediger Holger Badstuber die zondag ook in de basis stond.

Bayern leverde met Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger en Miroslav Klose nog drie spelers die een belangrijk aandeel hadden in de 4-0-overwinning op Australië.

Nieuw contract

Bondsvoorzitter Theo Zwanziger beloofde de Duitse voetbalfans dat hij alles in het werk gaat stellen om het contract met 'succescoach' Löw te verlengen.

''Ik ga er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen'', zei de preses, die eerder dit jaar geen overeenstemming kon bereiken met Löw. ''We staan nog aan het begin van het toernooi en niet aan het eind, maar ik wil Joachim toch alvast bedanken. Deze ploeg heeft het Duitse voetbal vooruit geholpen.''