AMSTERDAM – Duitsland is zijn eerste wedstrijd in Groep D van het WK uitstekend begonnen. De Duitsers staan in Durban dankzij doelpunten van Lukas Podolski en Miroslav Klose halverwege met 2-0 voor tegen Australië.

Australië had al na enkele minuten via Richard Garcia een goede scoringskans, maar zijn schot werd geblokt door Philipp Lahm. Enkele momenten later lukte het ook Klose nog niet om te scoren.

In de achtste minuut bezorgde Podolski de Duitsers alsnog het zo gewenste snelle doelpunt. Een mislukte voorzet rolde op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en de spits aarzelde niet: 1-0.

Schwarzer

Het Australië van bondscoach Pim Verbeek had weinig in te brengen en dat was voor Duitsland reden op zoek te gaan naar een tweede treffer. Podolski kwam net een tel te laat inglijden en ook Klose miste een enorme kans, maar halverwege de eerste helft was het opnieuw raak.

De Australische doelman Mark Schwarzer schatte een voorzet verkeerd in en Klose kopte de bal in het lege doel. In het vervolg van de eerste helft veranderde er niks aan het spelbeeld, maar gescoord werd er niet meer.

Gele kaarten

De Mexicaanse scheidsrechter Marco Rodriguez deelde in de eerste 45 minuten twee gele kaarten uit. Mesut Özil ging op de bon nadat hij zich bezondigde aan het maken van een schwalbe, terwijl Craig Moore werd bestraft wegens grof taalgebruik.