CANNES - Het Nederlandse toppaard Okidoki, dat begin dit jaar door de Drentse ruiter Albert Zoer werd verkocht aan de Argentijn José Maria Larocca, is vrijdagavond in Cannes ernstig geblesseerd geraakt.

Meedoen aan het WK in Kentucky lijkt de nieuwe eigenaar daardoor te kunnen vergeten.

Volgens getuige Eric van der Vleuten reed de Zuid-Amerikaan tijdens het jachtspringen heel rustig aan op de derde hindernis, kwam er waarschijnlijk iets te dichtbij waardoor zijn rijdier met de buik bovenop de achterste balk terecht kwam.

Bij het neerkomen op de grond ging het helemaal fout en raakte Okidoki kreupel.

Peesblessure

''Ik heb Larocca gesproken en volgens hem is er sprake van een zware peesblessure aan het rechtervoorbeen'', liet Van der Vleuten zaterdag weten. ''Het kan volgens hem maanden duren voordat het geheel is hersteld, als het ooit weer goed komt.''

Zoer zag het ongeluk ook gebeuren en reageerde geschokt. ''Als je dat ziet, staat je hart even stil. Het deed me erg veel pijn toen Okidoki op drie benen de ring verliet."

"Gisteravond kon hij er nog niet op staan, vanochtend wel weer een beetje. Pas over een paar dagen zal echt duidelijk worden hoe ernstig de blessure is.''