AMSTERDAM - Het duel tussen Uruguay en Frankrijk op het WK in Zuid Afrika kent vooralsnog geen doelpuntenmakers. De Franse ploeg weet het ogenschijnlijke klasseverschil niet in een grote hoeveelheid kansen uit te drukken.

Het tweede duel in groep A begon om 20:30 uur en wordt gespeeld in het Cape Town Stadium in Kaapstad.

Sydney Govou kon 'Les Bleus' al vroeg op voorsprong zetten, maar faalde van dichtbij. Franck Ribéry zorgde vanaf de linkerflank voor het meeste gevaar in het verder matige duel.

Ook Yoann Gourcuff was met een scherp ingeschoten vrije trap van de zijkant dicht bij de openingstreffer. De Uruguayaanse doelman Fernando Muslera is echter bekend met de traptechniek van de Franse middenvelder en liet zich niet verrassend.

Geen problemen

Uruguay zette weinig tegenover de Franse kansen. De Zuid-Amerikanen deden hun best, maar zelfs de scherpschutters Diego Forlán en Luis Suarez brachten de Franse goalie Hugo Lloris niet in de problemen.

De Franse linksback Patrice Evra kreeg al vrij vroeg in de wedstrijd geel en moet dus op zijn tellen passen. Ook zijn teamgenoot Ribery was snel in het bezit van zijn eerste prent van het toernooi.