JOHANNESBURG - Bondscoach Carlos Alberto Parreira van Zuid-Afrika kon vrijdag na afloop van de openingswedstrijd tegen Mexico bij het WK goed leven met het gelijkspel (1-1).

''Het was een terechte uitslag. Ik heb mijn spelers geprezen. We hadden kunnen winnen, maar Mexico verdiende een punt'', vond de 67-jarige Braziliaan.

Parreira sprak van een zware strijd in groep A. ''Ik denk dat vier punten al genoeg is voor plaatsing voor de achtste finales'', meende hij.

Collega Javier Aguirre had in Johannesburg eveneens vrede met de remise. ''Het eerste doelpunt van Zuid-Afrika in de 55e minuut veranderde het beeld van de wedstrijd behoorlijk'', analyseerde hij.

Ongeduldig

''Daardoor werden we toch een beetje ongeduldig. Gelukkig hebben we de gelijkmaker kunnen afdwingen. Zuid-Afrika verdient een compliment voor de manier waarop de ploeg heeft gespeeld.''

Siphiwe Tshabalala, de man van de schitterende openingstreffer van Zuid-Afrika, koesterde het punt tegen Mexico. ''Daarmee mogen we blij zijn. Het was een grote eer voor ons om als thuisploeg hier in Soccer City het WK te mogen openen. De sfeer was geweldig, dat maak je niet elke week mee.''