AMSTERDAM - Oranje moet het tijdens de Champions Trophy zonder Taeke Taekema stellen, zo schrijft het dagblad Spits.

Volgens de krant laat de cornerspecialist het toernooi in het Duitse Mönchengladbach (31 juli tot 8 augustus) schieten, omdat hij komende zomer in het huwelijksbootje stapt.

Taekema behoort ook niet tot de twintig geselecteerden voor de Hamburg Masters (2 tot 4 juli). "Taeke heeft even andere verplichtingen", reageert bondscoach Paul van Ass op de afwezigheid van de verdediger van Amsterdam.

Overbelasting

Van Ass maakte donderdag naast de selectie voor het oefentoernooi in Hamburg, ook zijn eerste ‘Nederland 40' bekend, de groep die in aanmerking komt voor de Olympische Spelen van 2012.

In Hamburg doet van Ass geen beroep op ervaren spelers als Teun de Nooijer, Rob Reckers, Wouter Jolie, Ronald Brouwer, Floris Evers en Robert van der Horst.

De opvolger van Michel van den Heuvel stelt dat de spelers die niet meegaan naar Hamburg zich geen zorgen moeten maken.

"Ik wil zorgen voor een zij-instroom en anderen een kans geven, En ik wil de groep groter maken en niet elk toernooi met dezelfde spelers afwerken. Dat is met het grote aantal wedstrijden van tegenwoordig ook noodzakelijk, omdat de spelers anders overbelast raken."

Kruize

Een opvallende naam in de afvaardiging voor de Hamburg Masters is die van Hidde Kruize. De middenvelder van Rotterdam is de zoon van Ties Kruize, bestuurslid tophockey bij de KNHB.

"Mede omdat Taekema komende zomer niet beschikbaar is, zoek ik wat verbreding voor de laatste man positie."

"Hidde heeft daar nog nooit gespeeld, maar beschikt wel over veel spelinzicht en een uitstekende hoge bal. Als je oplossingen zoekt, moet je creatief zijn", aldus Van Ass over de debutant in de Oranje-equipe.