PRETORIA - De Argentijnse vedette Lionel Messi begint volgens de conditietrainer van het nationale elftal vermoeid aan het WK in Zuid-Afrika. ''Hij is vermoeid aangekomen op het WK en de schade is onomkeerbaar'', zei Fernando Signorini donderdag.

Signorini vindt dat er te veel verwacht wordt van de 22-jarige Messi die de afgelopen weken werd gespaard door de Argentijnse staf.

''De organisatoren maken zich zorgen om doping, maar niet of spelers zeventig wedstrijden per jaar moeten voetballen'', aldus de fitnesscoach.

Messi miste een oefeninterland van Argentinië tegen Canada door een lichte knieblessure. De snelle aanvaller van Barcelona speelde zijn laatste wedstrijd op 16 mei in de Spaanse competitie.

Niets aan de hand

Andere Argentijnse stafleden reageerden donderdag ontkennend op de uitspraken van de conditietrainer. ''Messi traint hetzelfde als de rest van het team'', zei teamarts Donato Villani. Ook volgens de persvoorlichter van Argentinië is er ''niets aan de hand'' met de aanvaller.

De Argentijnen spelen zaterdag tegen Nigeria hun eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika. Het team van Maradona komt in de groep B verder in actie tegen Griekenland en Zuid-Korea.