HOOFDDORP – Robert Doornbos houdt er serieus rekening mee dat hij volgend seizoen weer actief zal zijn in de IndyCar Series. De Rotterdamse coureur is bij een aantal teams uit de Amerikaanse raceklasse kandidaat voor een contract. "Het hangt nog op een paar sponsors."

Doornbos komt momenteel uit in de Superleague Formula, de jonge raceklasse waarin voetbalclubs hun naam hebben verbonden aan een team. De resultaten van de 29-jarige coureur, rijdend voor de Braziliaanse club Corinthians, zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven.

"De start van het seizoen was echt hopeloos", aldus Doornbos tegen NUsport. " Ik geloof dat ik nog nooit zo vaak ben gecrasht. " Met een zevende plaats als beste klassering en de vijftiende plek in de tussenstand gaat het nog niet zoals 'Bobby D' het graag ziet.

"Het team heeft dan ook excuses gemaakt voor het gebrek aan snelheid waarmee de auto kampt. Vorig jaar won ik nog races in deze klasse, dus het moet beter kunnen. Met zeven wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk."

Tijdelijke oplossing

Toch ziet Doornbos de Superleague Formula als een tijdelijke oplossing om in vorm te blijven. De Rotterdammer wil heel graag zijn carrière in de Verenigde Staten nieuw leven inblazen.

"Met alle respect voor de Superleague, maar ik ga er toch van uit dat mijn toekomst ergens anders ligt", stelt hij. "We zijn bezig met een aantal teams, waaronder het Andretti-team en KV Racing. Beide zitten qua prestatieniveau vlak onder de topteams Penske en Ganassi."

Sponsors

Doornbos leek voor 2010 ook op een stoeltje te kunnen rekenen, maar op het laatste moment ketste zijn deal met HVM-Racing af door sponsorproblemen. "Of ik kan racen hangt gewoon van de sponsors af, zo simpel is het. Maar voorlopig ziet het er voor volgend jaar goed uit."

Een belangrijke reden voor Doornbos om terug te keren naar Amerika is de Indianapolis 500, die vorige week werd gewonnen door de Schot Dario Franchitti.

"Ik heb hem in 2009 gereden en daar mag het niet bij blijven. Ook als ik volgend jaar geen contract voor een seizoen heb probeer ik een deal voor die race te krijgen. Er gaat niets boven de Indy 500."