HOOFDDORP - Dat Italië in de meeste voorbeschouwingen op het WK ontbreekt tussen de favorieten, steekt Andrea Pirlo niet. “Het is een voordeel om enigszins in de schaduw te opereren.”

De Azzurri draaiden een degelijke voorronde, maar maakten vorig jaar op de Confederations Cup een slechte indruk. Na een 3-0 verliesbeurt tegen Brazilië was het na de poulefase exit.

“Ik houd me vast aan de goede kwalificatiereeks. Net als de vorige keer waren we één speelronde voor het einde al zeker van een ticket”, vertelt Pirlo op de website van de FIFA.

WK-traject

“De slechte resultaten op de Confederations Cup wijt ik aan een gebrek aan concentratie. Het WK-traject verloopt heel anders, al is het maar omdat we vasthouden aan dezelfde voorbereiding en trainingsopbouw van 2006, daaruit putten we veel inspiratie.”

Pirlo betwijfelt zelf ook of Italië net als in 1938 de wereldtitel succesvol verdedigt. “Engeland, Brazilië en Spanje steken erbovenuit. Voor ons geldt dat we weer op nul beginnen.”

Op het WK treedt Italië in de poulefase aan tegen achtereenvolgens Paraguay (14 juni), Nieuw-Zeeland (20 juni) en Slowakije (24 juni).