AMSTERDAM - De Oranjecamping gaat definitief niet door in Nederland. De organisatie probeerde vorige week nog een kleiner alternatief te zoeken, nadat was gebleken dat voor het initiatief in het Amsterdamse Bos in Amstelveen niet voldoende belangstelling was.

Dat is niet gelukt, liet Jokko de Wit van De Oranjecamping maandag weten.

''We hebben alles geprobeerd om het van de grond te krijgen, maar de animo was zo laag dat we er te veel kosten voor zouden moeten maken.''

De mensen die al wel een arrangement hadden geboekt, hebben inmiddels bericht gekregen dat het niet doorgaat.

Kampeerders

De organisatie had gerekend op ongeveer duizend kampeerders per voetbalwedstrijd. Het was de bedoeling dat de Oranjekampeerders vanaf de camping naar de RAI zouden worden gebracht, waar ze de wedstrijden van Nederland op een groot scherm konden volgen.

Vorige week bleek dat de Oranjecamping in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek eveneens niet doorgaat. Ook daar gaf het gebrek aan belangstelling de doorslag om de stekker eruit te trekken.

Oranjekaravaan

De Oranjecamping in Zuid-Afrika is wel een succes. Meer dan achthonderd mensen reizen een of meerdere dagen mee met de Oranjekaravaan, die van speelstad naar speelstad trekt.