GLEN HELEN - De overzeese Grote Prijs van de Verenigde Staten is motorcrosser Jeffrey Herlings slecht bekomen.

De 15-jarige Brabander eindigde zondag (plaatselijke tijd) in het snikhete Glen Helen, Californië, op de teleurstellende veertiende plaats. De fabrieksrijder van KTM zakte in de stand van het wereldkampioenschap van de derde naar de vierde plaats.

Herlings kwam beide manches in de MX2-klasse niet goed door. In de eerste moest hij zich na een foute manoeuvre in de beginfase opwerken van achteren en wist hij nog als achtste te finishen. In de tweede reeks maakte een valpartij een snel einde aan zijn race.

De Fransman Marvin Musquin won beide manches en de regerend wereldkampioen verstevigde daarmee zijn leidende positie in het WK. De Amerikaan Zach Osborne eindigde als tweede in Glen Helen en de Fransman Steven Frossard werd derde.

MX1

In de koningsklasse MX1 boekte Antonio Cairoli zijn derde zege van het seizoen. De Italiaan verdiende de dagzege met de eerste plaats in de eerste manche en de derde in de tweede. Hij bleef de Amerikaan Mike Alessi en de Belg Clement Desalle voor. Leider Cairoli liep in het WK-klassement verder uit.

De Nederlander Marc de Reuver speelde geen rol van betekenis. Hij eindigde twee keer buiten de top twintig en scoorde daardoor geen WK-punten.