HOOFDDORP - Hij was een van de voornaamste kandidaten om de nieuwe bondscoach van de Oranjemannen te worden, maar Marc Lammers heeft vorige week van de hockeybond te horen gekregen dat ze niet met hem in zee gaan.

Dat vertelt hij in het nieuwe nummer van NUsport, dat dinsdag in de winkel ligt. Lammers betreurt het besluit.

“Ik word niet de nieuwe bondscoach van de mannen en dat vind ik erg jammer. Bij het tweede gesprek dat ik had met Ties Kruize, technisch directeur Bert Bunnik en bondsdirecteur Johan Wakkie werd me verteld dat ze voor iemand anders kiezen. Ze hebben meer vertrouwen in een andere coach.”

'Geen vertrouwen voor toekomst'

Lammers was in het verleden succesvol met de Nederlandse vrouwenploeg, maar dat werkte in dit geval in zijn nadeel.

“Bij de bond zoeken ze iemand die meer ervaren is in het mannenhockey. Dat is hun goed recht. Maar ik vind het onzin dat ik word gezien als een vrouwencoach. Ik ben nog relatief jong dus de bond kan nog eens bij me terugkomen, maar het is wel zo dat deze beslissing natuurlijk geen vertrouwen geeft voor de toekomst.”

De verwachting is dat de nieuwe bondscoach in de loop van deze week wordt bekendgemaakt. Het heeft er alle schijn van dat een buitenlandse trainer aan het roer komt te staan bij Oranje.