GÖTZIS - Tienkamper Eelco Sintnicolaas heeft zich zondag in het Oostenrijkse Götzis verzekerd van deelname aan de Europese kampioenschappen, eind juli in Barcelona. De Nederlander eindigde met 8159 punten als vijfde in de internationaal zeer sterk bezette wedstrijd. De EK-limiet ligt op 8000 punten.

De Amerikaan Bryan Clay won in Götzis. De olympisch kampioen behaalde 8483 punten. De Fransman Romain Barras eindigde met 8297 punten als tweede. De derde plaats was voor de Cubaan Leonel Suarez met 8286 punten.

Ingmar Vos was de tweede Nederlandse deelnemer bij de mannen. Al zeker van de EK in Barcelona kwam hij tot 7866 punten, wat hem de vijftiende plaats opleverde.

Vrouwen

Bij de vrouwen won wereldkampioene Jessica Ennis de zevenkamp. De Britse sloot af met 6689 punten. De Russin Tatjana Tsjernova kwam op de tweede plaats met 6572 punten. De Oekraïense Lioedmila Josipenko veroverde de derde plaats (6260). De Nederlandse Remona Fransen behaalde over de zeven onderdelen 5831 punten, goed voor de zestiende plaats.

Yvonne van Langen-Wisse staakte zondag de strijd. Na de eerste vier onderdelen stond ze zaterdagavond zesde. Ze was op weg naar de EK-limiet van 6070 punten, toen ze last kreeg van haar knie. Uit voorzorg besloot ze te stoppen.