HOOFDDORP - In de Rabo Hoofdklasse voor vrouwen spelen volgend seizoen drie ploegen uit het Amsterdamse Bos.

Behalve Amsterdam en het gepromoveerde Hurley verwierf ook Pinoké via de nacompetitie weer een plaats in de hoogste hockeydivisie. Het arme Push werd volledig kansloos gelaten: 8-2.

Zaterdag had Pinoké in Breda al met 2-0 van Push gewonnen en zondag maakte de nummer elf van de Hoofdklasse het karwei overtuigend af. Al na acht minuten spelen stond het 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gelopen.

Eerst scoorde Tessa Schwarz, daarna sleepte de Chinese Ma Yibo een strafcorner tegen de touwen en Saskia Versluis deed ook een duit in het zakje.

Rokjes

Push, spelend in lange trainingsbroeken omdat voor aanvang van de wedstrijd bleek dat het dezelfde kleur sokken onder de rokjes had als de thuisploeg, stond erbij en keek ernaar.

Pas na de 3-0 trokken de Bredase hockeysters ten aanval. Met succes, want de eerste strafcorner die werd afgedwongen leverde een treffer op. Marieke van der Vis pushte de bal tegen de plank: 3-1.

Push kreeg vervolgens iets meer grip op de wedstrijd. Verdedigend oogde alles wat stabieler en de ploeg van coach Niels Thijssen ging voorzichtig op zoek naar de aansluitingstreffer.

Maar juist op dat moment gaven de gasten op schlemielige wijze een strafcorner weg, die door Yibo werd benut: 4-1. Het bleek de doodsteek voor Push.

Kousen

Hoewel Push na de pauze de vervelende trainingsbroeken weer had ingeruild voor de vertrouwde rokjes, inclusief kousen in een afwijkende kleur, kwam Pinoké niet meer in serieuze problemen.

De paar Bredase strafcorners werden vakkundig gekeerd door de jarige Pinoké-goalie Marij van Tienen en aan de andere kant liep de thuisploeg simpel uit naar een monsterscore.

Yibo zorgde voor de 5-1 en verdediger Sophie Klooster tikte van dichtbij de 6-1 binnen. Namens Push deed Sabine Mol nog wat terug (6-2) maar het laatste woord was voor de Steekneuzen.

Saskia Versluis rondde eerste een mooie strafcornervariant af (7-2) en tipte even later een knappe voorzet van Song Qingling binnen: 8-2.

Blubber

Net als vorig jaar bijt Push zich in de strijd om promotie dus vast op Pinoké. Hoe duur het niet promoveren voor Push is, wordt de komende weken duidelijk. Behalve een aantal stoppers, vertrekt mogelijk een aantal grote talenten om bij aan andere club in de Hoofdklasse te spelen.

Maar er was na afloop ook nog een beetje goed nieuws voor Push. De spelersbus die op deze rampdag een meter diep was weggezakt in de modder, was op tijd uitgegraven en met behulp van een vrachtwagen uit de blubber getrokken.

De Bredase speelsters konden dus gewoon weg uit het Amsterdamse Bos, een plek waar Push weinig warme herinneringen aan heeft.