AMSTERDAM - De vrouwen van HGC zijn er andermaal in geslaagd om via de play-outs het hoofdklasseschap veilig te stellen. En opnieuw was MOP het slachtoffer. Vorig seizoen kwam de ploeg uit Vught onder dezelfde omstandigheden ook te kort tegen HGC.

Na de 1-3 van zaterdagmiddag, werd het ditmaal een overtuigende 3-0. Een derde wedstrijd is hierdoor niet meer nodig.

Waar de feestvreugde aan HGC-zijde groot was op de Roggewoning in Wassenaar, daar maakte zich grote teleurstelling meester van MOP. Wéér net niet. Om moedeloos van te worden.

Signaal

"Ik zit er op dit moment even zwaar doorheen. Elk seizoen komen we ver en aan het eind gaat het telkens mis", Karel Alferink, coach van de verliezende partij.

"Een verklaring kan ik je daarvoor nu niet geven, het is nog te vers. Wat ik wel signaleerde over de laatste twee duels was de aanzienlijk bredere selectie van HGC tegenover de onze met toch een aantal blessures."

Arbitrage

De wedstrijd van zondag kende een gedroomde opening voor HGC, want na drie minuten stond de 1-0 al op het scorebord. MOP liet zich er niet door van de wijs brengen en ging op jacht naar de gelijkmaker.

Het kreeg ook een aantal kansen, maar de tweede tik kreeg de ploeg te verwerken doordat HGC vlak voor rust de 2-0 maakte.

Na de pauze zette MOP alles op alles. Gaandeweg leek de formatie dicht bij de 2-1 te komen, maar de arbitrage weigerde onder meer - aldus Alferink - om de bal op de strafbalstip te leggen.

"In mijn ogen verdiende wij een strafbal doordat een speelster van HGC de bal op de lijn met haar lichaam stopte. Wordt het 2-1, dan krijg je weer hoop."

En zoals het zo vaak gaat in soortgelijke situaties: de ploeg die bij 2-0 op jacht gaat naar de aansluitingstreffer geeft achterin veel ruimte weg. HGC kon daarvan nog eenmaal profiteren. Bij de 3-0 was het over en uit.

Teruggeknokt

"We hebben ons uit een onmogelijk situatie teruggeknokt. Na dertien competitiewedstrijden stonden we op zes punten. Bij mijn tussentijdse aantreden werd mij snel duidelijk dat meer uit deze groep te halen was", verklaarde HGC-coach Remco Hartgers na afloop.

"Op alle fronten hebben we ons verbeterd en gelukkig heeft dit als resultaat dat we ons handhaven. Ik vond ons gisteren de betere ten opzichte van MOP, vandaag speelde onze tegenstander duidelijk sterker."

"Ik had het idee dat ze goed uit de voeten konden op ons snelle veld. Met name de tweede helft was het af en toe billenknijpen voor ons."

MOP gaat het dus weer proberen in de overgangsklasse, HGC blijft op het hoogste plan.

HGC-MOP 3-0 (2-0)
1-0 Krystal Forgesson
2-0 Kayla Sharland
3-0 Katie Glynn

Foto: Jimmy Wesel