PARIJS - Matthew Amoah van NAC en Quincy Owusu-Abeyie, oud-speler van Jong Oranje, maken deel uit van de definitieve selectie van Ghana voor het WK.

Bondscoach Milovan Rajeva gaf zijn 23 namen zaterdag vrij. Eric Addo van Roda JC zit niet bij de ploeg. Ghana oefent dinsdag in De Kuip tegen het Nederlands elftal.

Ook Kevin-Prince Boateng maakt deel uit van de selectie. Ghana kreeg vorige week van de wereldbond FIFA toestemming hem mee te nemen.

De 23-jarige middenvelder van Portsmouth werd geboren in Berlijn. Zijn vader is Ghanees, zijn moeder afkomstig uit Duitsland.

Ballack

Boateng kwam in de jeugd voor diverse Duitse teams uit. Hij startte zijn profloopbaan bij Hertha BSC in de Bundesliga. In 2007 stapte hij over naar Tottenham Hotspur.

Boateng was ook de speler die de Duitse international Michael Ballack in de finale van de FA Cup tegen Chelsea dusdanig hard raakte dat die het WK mist. Ghana stuit in de groepsronde van het WK op Duitsland.

De selectie:

Doel: Richard Kingson, Daniel Agyei, Stephen Aholu.

Verdediging: John Paintsil, John Mensah, Samuel Inkoom, Hans Sarpei, Rahim Ayew, Lee Addy, Isaac Vorsah, Jonathan Mensah.

Middenveld: Kwadwo Asamoah, Anthony Annan, Sulley Muntari, Kevin-Prince Boateng, Quincy Owusu-Abeyie, Stephen Appiah, Andre Ayew, Derek Boateng.

Aanval: Asamoah Gyan, Prince Tagoe, Dominic Adiyiah, Matthew Amoah.