MEDEMBLIK - De zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout beginnen zaterdagavond bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik als nummer twee aan de finale in de olympische 470-klasse.

De wereldkampioenen hebben nog een minieme kans op goud.

Alleen als de Italiaanse koplopers Conti/Micol in de medalrace als tiende eindigen en Westerhof en Berkhout de afsluitende wedstrijd winnen, gaat de titel alsnog naar het Nederlandse duo.

Conti en Micol verstevigden zaterdagmiddag hun leidende positie met een eerste en vierde plaats. Westerhof en Berkhout moesten genoegen nemen met de vierde en twaalfde positie.

Daardoor klom het Nederlandse duo nog wel van de derde naar de tweede plaats in het klassement. De achterstand op de Italiaanse vrouwen liep evenwel op van zes tot zeventien punten.

Coster

Bij de 470-mannen plaatsten Sven en Kalle Coster zich als nummer tien ternauwernood voor de medalrace, die eveneens zaterdagavond plaatsvindt. Hoger dan de zesde positie kunnen de gebroeders evenwel niet meer eindigen.

In de Finnklasse viel Pieter-Jan Postma op de twaalfde plaats na zeven races buiten de finale, die zondag wordt afgewerkt.