In de aanloop naar een eindtoernooi is alles nieuws. De Grote Twee kunnen zich nog een ingescheurde teennagel van Edgar Davids herinneren voor het EK 2000.

Of een maar moeizaam helende diepe vleeswond in het been van Kew Jaliens in de voorbereiding op het WK van 2006. Zaken die je normaal afdoet met een bijzinnetje worden in deze periode opgeblazen tot Al Qaida-achtige proporties.

Vandaag had de KNVB er zelfs een persbericht voor over om zaken te ontzenuwen, ook al betrof het hier nieuws dat al oud, opgewarmd en achterhaald was.

De krant van wakker Nederland deed het in de zaterdageditie voorkomen alsof de KNVB, de FIFA en het spelershotel in Johannesburg een groot verschil van mening hebben over het precieze tijdstip van inchecken van de veertigkoppige Oranje-delegatie op zondag 6 juni.

Probleempje

De wereldvoetbalbond, die alle verblijfskosten van de 32 teams betaalt, wilde pas op de dag van aankomst de rekening met het hotel openen, de KNVB wees de FIFA er echter op dat de selectie reeds om 11.00 uur voor de poorten van het Hilton staat terwijl de kamers pas om 14.00 uur opgeleverd worden.

Omdat de KNVB drie uur duimen draaien in de lobby niet wenselijk achtte, ontstond er een probleempje dat echter al begin april uit de wereld werd geholpen.

Voorpaginavoer

Pfff, Big Deal, denken de Grote Twee. Maar twee maanden later staat dit bericht niet ergens driehoog-achter in de krant, maar is het voorpaginavoer voor de mediapartner van de KNVB.

Net als ‘het nieuws’ dat er een stadionverbod dreigt voor Sylvie van der Vaart omdat ze in een oranje jurkje is gesignaleerd van een biermerk dat niet behoort tot de sponsors van de KNVB. De Grote Twee zuchtten nog maar eens diep aan de rand van het trainingsveld.

Promotie

Terwijl er ook echt nieuws te halen viel uit de omgeving van het trainingskamp. Zo promoveerde de oude club van Hugo Hovenkamp via een 2-0-zege op de Red Bull Juniors naar de Oostenrijke Bundesliga. Dat hadden we liever gelezen in de krant van Wacker Innsbruck.

WK, begin snel!