HOOFDDORP –  Luis Suarez vindt dat Uruguay nogal wordt onderschat. De spits van Ajax is van mening dat hij met de Zuid-Amerikaanse ploeg een gevaarlijke outsider is in Zuid-Afrika.

“Mijn land Uruguay heeft een rijke WK-traditie”, vertelt de topscorer van de eredivisie tegenover Onsoranje.nl

“Wij zijn twee keer wereldkampioen geworden en dat wordt wel eens vergeten. Ook heb ik het idee dat mensen de kracht van het huidige team onderschatten."

Zelfvertrouwen

Uruguay speelde in totaal achttien kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika. Deze wedstrijden werden zes keer afgesloten met winst, zes keer met een gelijkspel en zes keer met verlies.

Bij de laatste belangrijke poulewedstrijd werd tegen Argentinië met 1-0 verloren, waardoor de ploeg van Suarez vijfde werd.

Uruguay plaatste zich vervolgens via een play-off met Chili ternauwernood voor de mondiale titelstrijd. "Het is niet makkelijk om je te plaatsen in Zuid-Amerika, de concurrentie is erg sterk en de wedstrijden zijn zwaar.”

Team

De kracht van Uruguay schuilt volgens hem in de eenheid. “Ik kan zeggen dat we veel zelfvertrouwen hebben en dat we het WK met hoop tegemoet zien. Het sterke van Uruguay is dat we een team zijn."

"Een speler als Diego Forlán, waar ik veel van leer, is een groot speler, maar hij voelt zich niet te groot om het team te helpen."