MEDEMBLIK - Renee Groeneveld duldde woensdag op de eerste dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik geen concurrentie.

De stuurvrouw van de nieuwe olympische boot Elliot won in de groepsfase van het matchracen met haar bemanningsleden Annemieke Bes en Brechtje van der Werf vier manches op rij. Daarmee is het drietal, dat vorig jaar in Medemblik gezamenlijk debuteerde, al vrijwel zeker van een plaats in de Gold Fleet.

Bouwmeester

Ook Marit Bouwmeester kende in de Laser Radial een uitstekende openingsdag. Met een serie van 1-4-1 nam de 21-jarige Friezin de leiding in het klassement na drie races stevig in handen. Windsurfer Dorian van Rijsselberge, titelverdediger in Medemblik, nam met een reeks van 1-6-3 in het klassement de tweede plaats in bezit.

In de 470-klasse lieten de wereldkampioenen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout een mooie opgaande lijn zien in de drie resultaten: 15-6-1. Daarmee kwam het duo in het klassement eveneens uit op de tweede plaats, twee punten achter het Franse koppel Roi/Defrance. Bij de mannen belandden de broers Sven en Kalle Coster na drie races (13-6-6) op de tiende plaats.