MOSKOU - De Nederlandse tafeltennissters hebben dinsdag bij de wereldkampioenschappen voor landenteams de tweede nederlaag geleden. Singapore was duidelijk met 3-0 te sterk.

De vrouwen van Oranje verloren eerder van Duitsland, maar wonnen al van Tsjechië. De Nederlandse vrouwen spelen woensdag nog tegen de Verenigde Staten en daarna nog tegen Spanje.

Singapore en Duitsland zijn al zeker van de tweede fase van het toernooi. Beide landen gaan onderling uitmaken wie groepswinnaar wordt en daardoor rechtstreeks instroomt in de kwartfinale. De nummers twee en drie spelen een tussenronde.

Kansloos

Li Jie, Li Jiao en Elena Timina verloren dinsdag kansloos hun partijen. Geen van de speelsters wist een opponente een game af te snoepen.

De Aziatische vrouwen gelden in Moskou als een belangrijke kandidaat voor één van de medailles. Nederland kan de tweede fase nog afdwingen door te winnen van Amerika en Spanje.

Mannenploeg

De mannenploeg herstelde zich van de nederlaag tegen Nigeria eerder op dinsdag. In de avonduren werd de ploeg van de Verenigde Staten met 3-1 aan de kant geschoven.

De zege was belangrijk voor de tweede fase van het evenement. Doel van bondscoach Danny Heister is handhaving in de tweede divisie.

Vijfde plaats

Met nog een duel te gaan, woensdag tegen Turkije, is Oranje al zeker van de vijfde plaats in groep F. De Nederlandse mannenploeg had eerder ook al van Servië en Schotland verloren.

Overwinningen van Michel de Boer (twee) en Casper ter Lüün maakten het verlies van Gregor Förster in de openingspartij tegen de Amerikanen weer goed.

''Nu is het zaak deze lijn door te trekken tijdens de volgende wedstrijden'', aldus Heister.