MEDEMBLIK - Finnzeiler Pieter-Jan Postma keert bij de Delta Lloyd Regatta, die woensdag op het IJsselmeer begint, terug in het wereldbekercircuit. De 28-jarige Fries gaf het afgelopen halfjaar de prioriteit aan zijn studie technische bedrijfskunde. Op 15 juni studeert hij af en kan hij zich weer volledig op het zeilen richten.

Deelname aan de Olympische Spelen van Londen 2012 blijft zijn grote doel. Postma kon bij Peking 2008 de hoge verwachtingen niet waarmaken (veertiende).

Met een nieuwe trainer-coach (Stefan de Vries), nieuwe sponsoring en nieuwe inspiratie begint 'PJ' in Medemblik aan een nieuwe olympische campagne.

Uit selectie gezet

Postma, tweede bij het WK in 2007, moet het vooralsnog zonder de (financiële) faciliteiten van de kernploeg stellen. Hij werd vorig jaar zomer uit de nationale selectie gezet wegens een verschil van mening met de technische leiding van het Watersportverbond (KNWV).

''Als ik bij de Delta Lloyd Regatta de medalrace haal, ben ik tevreden'', zei hij over zijn doelstelling bij de olympische vijfdaagse in Medemblik.

De Koning

Marcelien de Koning, drievoudig wereldkampioene in de 470-klasse met Lobke Berkhout, tracht op het IJsselmeer aansluiting te krijgen met de brede subtop in de RSX-klasse. Door een gebrek aan geld heeft het KNWV het windsurfproject bij de vrouwen een lagere prioriteit gegeven.

De Koning, bij Peking 2008 tevens goed voor zilver met Berkhout, blijft als plankzeilster niettemin geloven in haar olympische kansen voor Londen 2012.