HOOFDDORP - Philippe Gilbert neemt misschien toch deel aan de Ronde van Frankrijk. Sloot ploegleider Dirk De Wolf deelname van de 27-jarige Waal vorige week uit, manager Marc Sergeant van Omega Pharma-Lotto is een stuk minder stellig.

“Publicitair is deze Tourstart niet te versmaden”, meldt Sergeant aan Sporza. De Ronde wordt op 3 juli op gang geschoten in Rotterdam en doet ook België aan.

“Een groot verschil met een Tourstart in Béziers, om maar iets te zeggen. Zijn naam zit in elk geval in de voorselectie van 15 renners die we een tijd geleden al moesten doorgeven. Hij mag zelf beslissen of hij de Tour in zijn programma opneemt.”

Dilemma

De Wolf zei vorige week dat Gilbert in juli beter gas terug kan nemen na een intensief voorjaar. Dan zou de Waal uitgerust aan de start verschijnen van de hem geliefde najaarsklassiekers. In 2009 zegevierde Gilbert in Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije.

Sergeant schetst het dilemma: “Vorig jaar heeft Gilbert bewezen dat hij ook in het najaar van enorme publicitaire waarde kan zijn. Bovendien heeft hij al gezegd dat hij aan het eind van het seizoen de wereldranking wil aanvoeren. En in de Tour vallen voor hem minder punten te rapen dan in het klassieke najaar.”