CLEVELAND - De Cleveland Cavaliers van LeBron James staan op de rand van uitschakeling in de play-offs van de NBA. De Boston Celtics kwamen dinsdagavond (lokale tijd) op een 3-2-voorsprong in de halve finales van de Eastern Conference. In Cleveland was Boston met ruime cijfers te sterk: 88-120.

''We speelden heel slecht'', was de veelzeggende reactie van James die slechts tot 15 punten kwam. Het zou voor de fans van Cleveland wel eens de laatste keer kunnen zijn dat ze hun ster in eigen stadion hebben bewonderd.

Boston speelt donderdagavond (lokale tijd) de zesde wedstrijd thuis en kan de best of seven beslissen. James kan na de play-offs transfervrij vertrekken bij het beste team in de reguliere competitie.

Garnett

Boston-speler Kevin Garnett wil absoluut een zevende duel in Cleveland voorkomen: ''We mogen hier niet terugkomen. We kunnen het beste team van de competitie niet een beslissende wedstrijd in eigen stadion laten spelen.''

De winnaar van de tweekamp speelt in de finale van de Eastern Conference tegen Orlando Magic dat eerder gemakkelijk de Atlanta Hawks opzij zette. De eindstrijd in de Western Conference gaat tussen de Los Angeles Lakers en de Phoenix Suns. De winnaars van de Conference-finales mogen om de NBA-titel strijden.