ROTTERDAM - Handballer Fabian van Olphen speelt voorlopig geen wedstrijden meer voor het Nederlands team. De international kampt met aanhoudende rugproblemen, waardoor hij al maanden aangepast moet trainen.

In samenspraak met bondscoach Harrie Weerman, de behandelend specialist en de medische staf van zijn Duitse club Magdeburg heeft Van Olphen besloten voorlopig niet meer in Oranje te spelen.

Van Olphen blijft wel voor Magdeburg handballen. ''Als staf van het Nederlands team betreuren wij het zeer dat Fabian deze beslissing moet nemen, maar ik heb er alle begrip voor'', aldus Weerman.

Inzet

''Dit besluit betekent echter wel dat er nu andere spelers op moeten staan die de kar binnen het Nederlands team gaan trekken. Het mag duidelijk zijn dat we Fabian's inzet ongelofelijk gaan missen, hij is een zeer belangrijke speler voor ons.''

Volgende maand speelt het Nederlands mannenteam in een play-off tegen Oostenrijk om een ticket voor het WK, dat in januari 2011 in Zweden wordt gespeeld. Op dit WK zijn ook de tickets voor de Olympische Spelen te verdienen.