AMSTERDAM - Volgens de Telegraaf heeft Jacques Brinkman via een sms aan Ties Kruize, bestuurslid technische zaken bij de KNHB, zijn diensten aangeboden als bondscoach van de Nederlandse mannen. Aan hockey.nl legt de geplaagde coach van SCHC uit waarom.

Waarom heb jij per sms'je diensten als bondscoach aangeboden bij Kruize?
"Ha, ha. Ik heb Ties inderdaad een berichtje gestuurd. Dat het dan weer naar buiten komt is iets minder, maar goed. Misschien stonden er wat mensen omheen toen hij het sms'je kreeg. "

"De reden voor dat sms'je was simpel: Ik heb het idee dat de benoeming van de nieuwe bondscoach allang in kannen en kruiken is."

Is de benoeming van de opvolger van Michel van den Heuvel dan in kannen en kruiken?
"Volgens mij wel, ja. Ik zeg dat Marc Lammers het wordt. Hij was ook al tijdens het WK in New Delhi. Hij heeft natuurlijk als bondscoach bij de vrouwen met Jan Albers, de huidige voorzitter bij de KNHB, als manager gewerkt."

"Maar goed, ik wilde bij wijze van grap alleen maar zeggen tegen de bond: kijk ook wat verder om je heen. Dat was de insteek achter dat sms'je. Ik heb een contract bij Stichtse en heb het er ondanks de slechte resultaten heel goed naar mijn zin."

Dus dat sms'je was geen teken dat je de kansen op handhaving van je club al hebt opgegeven?
"Nee, maar ik begrijp best dat het best grappig is om zo'n bericht juist nu te brengen. Zo florissant staan we er met SCHC niet voor. Maar ik heb het al even kort aangekaart bij het bestuur van de club, hoor, dus ze weten van de hoed en de rand."

Je blijft gewoon bij SCHC?
"Ja. ik heb een langlopend contract. Het is alleen nu even vervelend dat het niet goed gaat met de ploeg."

Heb je nog een list achter de hand?
"Geen list. We moeten gewoon hard blijven werken en punten pakken. We doen er alles aan. Meer kunnen we niet doen. Maar als je er na vijf maanden keihard trainen bij de eerste de beste wedstrijd er hard af gaat, is dat niet bepaald lekker. Maar ja, vrijdag staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma en staat het weer 0-0."

"We staan tegenover Laren die het goed hebben gedaan tegen Amsterdam. Het was wel extra zuur dat Hurley het zondag goed heeft gedaan tegen Rotterdam. Maar laten we vooral naar onszelf blijven kijken en zorgen dat we toch nog elfde worden."