MILWAUKEE - Milwaukee Bucks is er niet in geslaagd de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA te winnen. Atlanta Hawks was met 104-96 te sterk voor de ploeg waarin de Nederlander Dan Gadzuric vier speelminuten kreeg.

De Bucks zijn al zeker van deelname aan de play-offs na een seizoen waarin het team de meeste progressie boekte van alle ploegen in de Eastern Conference.

Tegenover 34 zeges in het afgelopen seizoen staan er inmiddels 45 in de lopende editie. Guard John Salmons was de topschutter, maar zijn 28 punten konden maandagavond de nederlaag niet voorkomen.

Raptors en Bulls

Toronto Raptors en Chicago Bulls zijn nog altijd in een felle strijd om het laatste play-offticket in de NBA verwikkeld.

De Raptors voerden maandag de druk op hun rivalen op door met 111-97 te winnen bij Detroit Pistons. De Raptors staan ondanks de zege negende in de Western Conference.

Net als de Bulls heeft de Canadese ploeg 39 overwinningen. De Bulls verloren echter 41 keer, tegen 42 nederlagen voor de Raptors.

San Antonio Spurs

San Antonio Spurs won maandag met ruime cijfers van Minnesota Timberwolves. Thuis won de Texaanse ploeg met 133-111.

De Spurs deden dat zonder grote uitblinker. Acht van de twaalf spelers die namens de thuisploeg in het veld kwamen scoorden meer dan tien punten.

Met zeventien punten in 21 minuten was Keith Bogans topscorer voor de Spurs.