MANCHESTER - Dicky Palyama wil bij de Europese kampioenschappen badminton eindelijk wel eens op het podium komen. De Nederlandse speler gaat vanaf woensdag in Manchester voor een medaille.

''Ik ben steeds uitgeschakeld in de kwartfinales, maar die medaille moet er nu maar eens een keer komen'', aldus Palyama.

Palyama baalde wel een beetje van zijn plaatsing. Hij had gehoopt als vierde geklasseerd te worden, maar dat werd de vijfde plek. ''Als ik als vierde geplaatst was, zou ik pas in de halve finales een klapper tegenkomen, maar nu is dat dus al in de kwartfinales.''

Zijn prestaties van de laatste weken hebben Palyama wel vertrouwen gegeven. Hij won vorige maand in Basel van Jan O. Jörgensen, de Deense nummer negen van de wereld. Jörgensens landgenoot Peter Gade wist hij eind vorig jaar ook te verslaan.

Podium

''Ik sta lekker te spelen. Het podium is zeker reëel, want ik heb laten zien dat ik ook van die jongens kan winnen.''

Nederlands hoogste speler op de wereldranglijst heeft zich nog niet beziggehouden met zijn schema voor na de EK. Omdat hij niet met het materiaal van de sponsor van de bond (Yonex) wil spelen, moet hij de reizen naar de toernooien zelf regelen en betalen.

Samen met Judith Meulendijks en Eric Pang verloor hij een kort geding tegen de bond, maar de drie zetten de strijd voort via een bodemprocedure.

Vanwege deze situatie wil hij samen met Meulendijks, Yao Jie en Pang een privéteam opzetten. Na het toernooi in Manchester wordt hier meer over bekend. ''Het is de beste oplossing voor iedereen. Gelukkig kan ik alles wel goed van mij afzetten en heb ik er geen last van op de baan.''

Duinwijck

Dat geldt ook voor de club waar Palyama volgend seizoen in de competitie gaat spelen. Hij is benaderd door Duinwijck.

''Ik heb een gesprek met Duinwijck gehad, maar ik heb het ook erg naar mijn zin bij Velo. Tijdens de EK neem ik hierover een beslissing.''