AMSTERDAM - Kampong stuntte in de twintigste spelronde tegen Den Bosch door een punt te halen. De play-off-hoop van Rotterdam is vervlogen en SCHC houdt door een gelijkspel tegen HGC de strijd om de vierde plaats spannend. Onderin doet Hdm goede zaken door van Pinoké te winnen.

Kampong- Den Bosch 2-2
Kampong kwam als een komeet uit de startblokken in het duel tegen koploper Den Bosch. Marlies Verbruggen en Roos Drost (foto) zetten de subtopper binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong. Den Bosch, al geplaatst voor de play-offs, knokte via doelpunten van Maartje Paumen en Emilie Mol terug tot 2-2. Kampong blijft door de puntendeling zicht houden op de play-offs, al is het afhankelijk van de grillen van SCHC.

Amsterdam- Rotterdam 3-1
De hoop op het spelen van play-offs is bij Rotterdam na zondag definitief vervlogen. Tegen Amsterdam stond de ploeg van Caroline van Nieuwenhuyze bij rust met 3-1 achter. Na de thee kon Rotterdam geen verandering meer brengen in de score. Rotterdam eindigt tussen plaats acht en zes. Regerend landskampioen Amsterdam bereidt zich voor om de strijd om de titel.

SCHC- HGC 1-1
HGC wint een puntje en SCHC verliest er twee. De bezoekers uit Wassenaar (tiende in de stand) zien Hdm (nummer negen) echter uitlopen op de concurrentie in de kelder van de Rabo Hoofdklasse. HGC staat na vandaag vier punten achter op de buren van Hdm. SCHC ziet ook Kampong gelijk spelen en blijft, op doelsaldo, vierde.

Klein Zwitserland- Oranje Zwart 4-2
En ook Klein Zwitserland zit nog op het vinkentouw in de strijd om de vierde plaats. In eigen huis wonnen de Steenbokken van Oranje Zwart. KZ-spits Alessia Padalino scoorde twee maal, waarvan een keer uit een strafcorner. Voor Oranje Zwart is het seizoen zo goed als afgelopen. De ploeg maakt cijfermatig nog kans op de play-offs, maar dan moeten zowel KZ, SCHC als Kampong de komende twee wedstrijden verliezen.

Laren- Nijmegen 6-0
Het duurde tot in de tweede helft voordat Laren de scoorde opvoerde.
Na rust walste Laren over Nijmegen heen. De thuisploeg stond na 35 minuten met 1-0 voor en voegde na rust vijf doelpunten aan de score toe. Kim Lammers scoorde een onofficiële hattrick en zette daarmee haar seizoenstotaal op 24. Bij Nijmegen zijn de zorgen groot. De play-outs zijn niet meer te ontlopen voor de hekkensluiter en het gat naar de elfde plaats blijft drie punten.

Pinoké- Hdm 0-1
Drie minuten voor tijd dompelde Mascha Kimman het publiek in het Bos in rouw door de winnende te maken voor de bezoekers. Het doelpunt van de topscorer van Hdm levert de eerste winst in vijf maanden op voor het team van Wessel Verhoeff. Daarnaast neemt Hdm afstand van de gevreesde tiende plaats. Pinoké kan net als Nijmegen de play-outs niet meer ontwijken en moet vol aan de bak om de rode lantaarndrager uit Gelderland voor te blijven.