AMSTERDAM - De Rabo Hoofdklasse voor mannen ontwaakte op een sensationele manier uit zijn winterslaap. Hurley won van Rotterdam, Laren verraste Amsterdam en HGC verslikte zich in Pinoké.

Kampong-Bloemendaal 1-5
Landskampioen Bloemendaal startte slecht tegen Kampong, maar keerde op het juiste moment het tij. De 1-1 ruststand werd door de bezoekers binnen een kwartier omgebogen in een 4-1 voorsprong. Grote man bij Bloemendaal was Martijn van Mierlo, die twee keer raak schoot. Kampong mocht vijf maanden genieten van de vierde plaats, maar maakt nu een duikeling op de ranglijst. Bloemendaal heeft de jacht op koploper HGC heropend.

Laren-Amsterdam 2-0
Kersverse wereldkampioenen Eddie Ockenden en Luke Doerner namen Laren op sleeptouw tegen Amsterdam. Door treffers van de twee Australiërs in de eerste helft, versloeg Laren de vice-kampioen voor de twee keer dit seizoen. En passent klimt de ploeg van Roelant Oltmans naar de vierde plaats. En de achterstand van de mannen uit het Gooi op Amsterdam (ook na vandaag derde) is geslonken tot een puntje.

HGC-Pinoké 3-3
Het bijna ongenaakbare HGC verspeelde voor de vierde keer dit seizoen punten. De koploper in de Rabo Hoofdklasse gaf tegen Pinoké een 3-1 voorsprong uit handen. Timme Hoyng zorgde met twee doelpunten voor de puntendeling in Wassenaar. Hoyng verdubbelt daarmee zijn seizoensproductie en zorgt ervoor dat Pinoké (negende) ook onderdeel blijft uitmaken van het groepje kanshebbers op plaats vier.

Hurley-Rotterdam 3-2
De verrassing van dit weekend komt uit het Amsterdamse Bos. Hekkensluiter Hurley won in de slotfase van de ploeg die vorige week de halve finales van de EHL bereikte, Rotterdam. Steven Ebbers maakte drie minuten voor tijd de winnende voor de thuisploeg, die voor de tweede keer dit seizoen wint. Daarnaast doet Hurley de laatste plaats over aan SCHC, dat in eigen huis pijnlijk verloor.

SCHC-Oranje Zwart 1-6
SCHC maakte in Bilthoven een valse start. En dat is slechts een understatement voor het begin van de ploeg, die met 6-1 verloor van OZ en de rode lantaarn in handen kreeg gedrukt. Roderick Weusthof maakte een vroege treffer van Bob de Voogd ongedaan, maar na de 2-1 van Mink van der Weerden scoorde OZ er lustig op los. De afstand naar de veilige negende plaats is voor de ploeg van Jacques Brinkman opgelopen naar maar liefst elf punten.

Den Bosch- Tilburg 4-1
In de Brabantse derby trok Den Bosch aan het langste eind. In een Bosch-kwartiertje na rust, waarin drie goals vielen, besliste de thuisploeg het duel. Den Bosch is voorlopig uit de degradatiezorgen. Provinciegenoot Tilburg kan dat echter nog lang niet zeggen. Door de nederlaag blijven Kai de Jager en zijn mannen op de gevreesde tiende plaats.