ROTTERDAM - Koen Raymaekers heeft zondag tijdens de marathon van Rotterdam zijn Nederlandse titel geprolongeerd. De 30-jarige atleet uit Cothen liep de marathon in 2 uur, 11 minuten en 9 seconden.

Dat was heel ruim onder zijn vorig jaar oktober gevestigde persoonlijke record van 2.12.59. Raymaekers eindigde in de door de Keniaan Patrick Makau gewonnen race als negende.

Raymaekers liep zijn oude toptijd in Amsterdam, wat destijds ook goed was voor de nationale titel. Die titel was voor de atleet die vooral in Kenia leeft en traint zondag slechts bijzaak.

Record

''Mijn doel was een persoonlijk record en daar eet ik toch zo'n anderhalve minuut van af. Ik ben zeer tevreden'', aldus Raymaekers, die zich al plaatste voor de marathon tijdens de Europese kampioenschappen in Barcelona, eind juli.

''Daar heb ik met dit persoonlijk record meer te zoeken dan met mijn oude pr.''

Teamlimiet

Achter Raymaekers veroverde Ronald Schroër zilver op de NK marathon. De atleet van Hera finishte als tweede Nederlander op de vijftiende plaats in 2.16.28. Direct na hem kwam Rens Dekkers als derde Nederlander over de streep.

Zijn 2.17.10 was goed voor brons. Met hun tijden voldeden Schroër en Dekkers aan de teamlimiet voor de Europese kampioenschappen in Barcelona.

Bekijk een foto-overzicht op NUfoto

Bekijk een historisch overzicht op NU&toen