PARIJS - Girondins Bordeaux heeft zich in de strijd om prolongatie van het Frans kampioenschap opnieuw lelijk laten verrassen.

Zaterdagavond ging de favoriet, deze week door Olympique Lyon ook al uit de Champions League gezet, in de hoofdstad met 3-1 onderuit tegen Paris Saint-Germain.

De achterstand op koploper Olympique Marseille is drie punten. Nog zeker zes clubs maken nog aanspraak op de titel.

Keepers

Bordeaux had in Parijs een heus keepersprobleem. Cedric Carrasso ontbrak door een blessure. Zijn vervanger Ulirch Rame werd na ruim een half uur uit het veld gestuurd wegens hands buiten het strafschopgebied.

Dat betekende het debuut van de 19-jarige Abdoulaye Keita. Diens eerste actie was de bal uit het net halen na een van richting veranderde vrije trap van Sylvain Armand.

Profijt

Keita hield Bordeaux vervolgens met een reeks knappe reddingen tot een kwartier voor tijd in de wedstrijd. Toen scoorde Mevlut Erding. Ludovic Sané )Bordeaux) en Guillaume Hoaru bepaalden de eindstand op 3-1.

Montpellier profiteerde mondjesmaat door een gelijkspel bij Le Mans: 2-2. De rust brak aan met 1-2 en met tien man aan beide zijden.

Grégory Cerdan (Le Mans) en Cyril Jeunechamp kregen rood. Halverwege de tweede helft hielp Roland Lamah de thuisclub aan een punt.