AUGUSTA - Met een ronde van 70 heeft Tiger Woods zijn derde plaats behouden in de Masters in het Amerikaanse Augusta. Hij deelt de plaats nog steeds met de Koreaan KJ Choi.

Beide golfers hadden in totaal vier slagen meer nodig dan de Engelsman Lee Westwood, die na de derde ronde aan kop staat: 208 om 204 slagen. Westwood wordt op de voet gevolgd door de Amerikaan Phil Mickelson, die op 205 staat.

Spijt

Woods, die in Augusta zijn rentree maakt na betrokken te zijn geweest in een buitenechtelijk seksschandaal, was niet tevreden met zijn spel.

Na drie bogeys te hebben geslagen op vier holes begon hij uit frustratie op zichzelf te schelden. ''Heb ik dat gedaan?'', vroeg Woods na afloop aan verslaggevers. ''Als dat zo is, dan spijt mij dat.''

Respect

Aan het begin van de week, tijdens een drukbezochte persconferentie, liet Woods blijken in het verleden te weinig respect te hebben getoond voor zowel de golfsport als de golffans. Dat wilde de veertienvoudig majorwinnaar bij zijn terugkeer veranderen.

Het grootste succes van de dag was voor Phil Mickelson, die aan 67 slagen genoeg had. Mickelson zette de Masters in 2004 en 2006 op zijn naam.