Pas op de laatste dag van de competitie zal definitief worden beslist over de tweede en de vierde plaats, hetgeen flinke consequenties heeft voor de play-offs. EiffelTowers Den Bosch en World Class Bergen op Zoom strijden om plek twee, terwijl Zorg en Zekerheid Leiden en Matrixx Nijmegen strijden om het laatste thuisvoordeel.

Weert-Den Bosch
Met voor het eerst Maarten van Gent echt als coach op de bank heeft Den Bosch in de uitwedstrijd tegen Upstairs Weert nog altijd niet kunnen overtuigen. De afwezigheid van Peter van Paassen (hielblessure) speelde natuurlijk een rol, maar Van Gent heeft nog wel wat werk aan de winkel. Anthony Richardson schoot uit zijn slof met 33 punten. Breekpunt was het beroerde tweede kwart van Weert, dat met 3-21 werd verloren en waarmee een voorsprong van negen punten werd omgebogen in een achterstand van negen punten. Den Bosch bleef daarna aan de goede kant van de score: 81-88. Elijah Palmer speelde voor de thuisploeg een sterke wedstrijd met 17 punten en 15 rebounds.

Nijmegen-Bergen op Zoom
Een wedstrijd die nauwkeurig werd gevolgd in Zwolle, waar Leiden geen enkele moeite had met Landstede. Een overwinning van Bergen op Zoom zou Leiden de vierde plaats hebben opgeleverd. Maar daar kwam het niet van in deze boeiende wedstrijd, waarin de voorsprong 21 keer van eigenaar veranderde en er 13 keer een gelijke stand op het bord stond. Vier minuten voor tijd kwam Nijmegen voor het laatst aan de goede kant van de score via een driepunter van Bobby Davis en stond die voorpsrong toen niet meer af: 82-75. Met 26 punten 10 rebounds en 7 assists was Torey Thomas de grote man voor de thuisploeg, Brandon Griffin en Daniel Faris maakten elk 18 punten voor Bergen op Zoom.

Zwolle-Leiden
Leiden had de laatste tijd wat moeite om geconcentreerd te spelen tegen de ploegen uit de staart van het klassement. Nu ook heel even. Maar na 7-2 kwam de Leidse trein op stoom en bij de rust was het al 33-46. Een prima derde kwart gooide de wedstrijd volledig in het slot. Leiden won die periode met 12-30, waarna alleen de eindstand nog moest worden vastgesteld: 54-94. In de tweede helft werd door fans en coaches vooral de wedstrijd in Nijmegen in de gaten gehouden, maar die kreeg niet de door Leiden gewenste einduitslag. Met Danny Gibson als leider (18 punten) kwam zeven Leidse spelers in de dubbele cijfers. Larry Gordon bood de meeste weerstand met 19 punten en 14 rebounds.

Groningen-Rotterdam
Geen wedstrijd waarvoor je nou eens lekker gaat zitten, zou je zeggen. Maar daar hebben 'Grunningers' geen boodschap aan. Ze kwamen gewoon met dik 3.000 man naar Martiniplaza, waar ze natuurlijk geen echte wedstrijd zagen. Na tien minuten was de zaak al beslist toen GasTerra Groningen een voorsprong had van 33-17. Met uitzondering van het derde kwart (17-15) was Groningen veel te sterk voor de hekkensluiter van de eredivisie: 96-63. Tim Blue maakte 25 punten; Matt Bauscher en Steve Ross kwamen tot respectievelijk 19 en 17 punten. Rotterdammer Patrick Hilliman scoorde zijn twintigste double-double van het seizoen met 14 punten en 10 rebounds.