AMSTERDAM - Honkballer Alexander Smit is teruggezet naar de Carolina Mudcats. De 24-jarige Nederlandse werper slaagde er niet in zich bij de Cincinnati Reds te bewijzen tijdens Spring Training.

Eerder dit jaar kreeg Smit een nieuw contract bij de Reds, dat automatisch een kans tijdens Spring Training inhoudt.

Smit gooide echter geen inning voor de formatie uit Ohio en werd vervolgens te licht bevonden.

Afgelopen seizoen bracht Smit ook enkele maanden door bij de Double-A affiliate van de Reds. Hij kwam toen tot 4 winstpartijen en 3 nederlagen in de 21 wedstrijden waarin hij uitkwam. Tien keer was hij de startende werper.

Smit werd in 2002 gekozen in de MLB-draft door de Minnesota Twins en verhuisde in 2007 naar de Reds.

Andruw Jones

Met de terugzetting van Smit zijn er op dit moment enkel nog op de Antillen geboren Nederlanders actief in de Major League, het hoogste honkbalniveau.

Andruw Jones speelt dit jaar voor de Chicago White Sox en Jair Jurrjens is een belangrijk onderdeel van de werpersstaf van de Atlanta Braves.

Naast deze twee, die hun eerste wedstrijd al speelden, heeft Rick Van den Hurk nog de grootste kans om dit jaar actief te zijn op het hoogste podium.

Na zijn degradatie naar Triple-A New Orleans Zephyrs is hij kandidaat om een reliever-rol te vervullen bij zijn werkgever Florida Marlins.

Antillianen

Ook de Antillianen Shairon Martis, Roger Bernadina (beiden Washington Nationals) en Kenley Jansen (LA Dodgers) maken grote kans op het spelen van enkele wedstrijden in de Major League..

Zij staan net als Van den Hurk op het 40-man roster, wat betekent dat ze elk moment opgeroepen zouden kunnen worden.

De wedstrijden van Carolina Mudcats zijn live te volgen op ESPN America.