AMSTERDAM - Zaterdag wordt er nog gebikkeld om de punten en in een aantal gevallen om de beste uitgangsposities voor de play-offs, maar zondag viert de top van het Nederlandse basketbal zijn traditionele feestje in de Amsterdamse Sporthallen Zuid.

Tijdens het FEB All*Star Gala komen de beste spelers van de eredivisie in actie. Niet alleen in de All*Star Game, waarin de teams van Noord en Zuid het tegen elkaar opnemen, maar ook stijden de acht beste driepuntschutters om hun titel en zal een aantal spectaculaire spelers zijn kunsten vertonen in de dunkwedstrijd.

Tussen de All*Star Game en het dunken in zullen de seizoensprijzen worden uitgereikt aan de meest waardevolle speler, de beste coach, de beste rookie (eerstejaars), de beste Nederlandse speler onder de 23 jaar, de beste scheidsrechter en het beste vijftal per positie. Om te bepalen wie dat allemaal zijn, werd een verkiezing gehouden onder mediavertegenwoordigers, coaches en spelers.

Voordat de top in actie komt, is de vloer vrij voor de jeugd. Om 11.00 uur begint de All*Star Game voor spelers tot 20 jaar, anderhalf uur later gevolgd door de wedstrijd voor spelers tot 23 jaar. Het driepuntsschieten staat op de agenda voor 13.00 uur en een half uur later begint het hoofdnummer, de All*Star Game tussen Noord en Zuid.

De teams voor die wedstrijd zijn als volgt samengesteld:

Noord, starters gekozen door de fans: PG Danny Gibson (Leiden), SG Matt Bauscher (Groningen), SF Rein van der Kamp (Leeuwarden), PF Seamus Boxley (Leiden) en C Matt Haryasz (Groningen) *.
* geblesseerd

Overige spelers, gekozen door de coach en zijn collega's van de betrokken teams: Alton Mason (Amsterdam), Todd Hendley (Zwolle), Monta McGhee (Leiden), Jayme Miller (Leeuwarden), Robby Bostain (Groningen), Tim Blue (Groningen), Darryl Monroe (Leeuwarden) en Ronny LeMelle (Leiden).

Zuid, starters gekozen door de fans: PG Torey Thomas (Nijmegen), SG Arvin Slagter (Bergen op Zoom), SF Kees Akerboom (Den Bosch), PF Patrick Hilliman (Rotterdam) en C Peter van Paassen (Den Bosch) *.
* geblesseerd

Overige spelers, gekozen door de coach en zijn collega's van de betrokken teams: Brandon Griffin (Bergen op Zoom), Dean Oliver (Den Bosch), Elijah Palmer (Weert), Bobby Davis (Nijmegen), Chip Jones (Rotterdam), Markel Humphrey (Nijmegen), Anthony Richardson (Den Bosch) en Jesse Kimbrough (Bergen op Zoom).