BILTHOVEN - Janneke Schopman begint aan een nieuwe loopbaan in het hockey. De 189-voudig international en aanvoerder van Oranje gaat volgend seizoen aan de slag als trainer/coach van de vrouwen van SCHC.

De 32-jarige Schopman kondigde een aantal weken geleden aan haar actieve carrière na het wereldkampioenschap later dit jaar in Argentinië te beëindigen.

Uitdaging

Nadat Schopman bekend had gemaakt na het WK te stoppen, werd ze door een aantal clubs meteen benaderd voor diverse functies. De afgelopen jaren deed ze als coach ervaring op bij de meisje A1 van Den Bosch.

''Maar de kans die ik bij SCHC krijg om meteen als hoofdcoach en trainer aan het werk te gaan bij een team dat al drie jaar meestrijdt om een play-offplaats, grijp ik met beide handen aan'', lichtte Schopman op de website van de club uit Bilthoven toe.

'Ik vind het een enorme uitdaging om Dames 1 van SCHC naar nieuwe successen te leiden en structureel mee te laten strijden om de landstitel.''

Prioriteit

Schopman concentreert zich voorlopig eerst nog op haar club Den Bosch.

''Mijn prioriteit ligt de komende belangrijke periode bij Den Bosch met de strijd om de landstitel en de Europa Cup als speerpunten. Vervolgens ligt de focus volledig op het Nederlands elftal en de voorbereiding richting het WK.''