NOORDWIJK - Na een trainingsperiode van drie maanden in Zuid-Afrika begint kitesurfer Kevin Langeree als regerend wereldkampioen aan een nieuw seizoen op de golven.

Ondanks het feit dat de 22-jarige blonde surfer uit Zuid-Holland zijn belangrijkste concurrent, de Brit Aaron Hadlow, zag wegvallen, verwacht Langeree een zware strijd om de prolongatie van zijn titel.

"Je merkt het als je nu op het strand staat", legt de kitesurfer aan de Zuid-Hollandse kust uit. "Die andere jongens willen zich tegen mij extra graag bewijzen. Het is toch een beetje een eer om de wereldkampioen te verslaan."

Zoon

Met die andere jongens doelt Langeree vooral op de Australiër Andy Yates, de Spanjaard Alex Pastor en bovenal landgenoot Youri Zoon.

"Youri is ontzettend goed bezig. Vorig jaar eindigde hij als tweede achter mij in het kampioenschap en ik weet dat hij er alles aan zal doen om dit seizoen een trapje hoger te eindigen", blikt Langeree op 'zijn' strand vooruit.

Bekijk het videointerview

Training

De Noordwijker kende een flitsende start van het seizoen tijdens de eerste stop van de PKRA World Tour in Thailand. Na een aarzelend begin kwam Langeree sterk terug om de wedstrijd alsnog op zijn naam te schrijven.

"De start van de wedstrijd in Thailand was inderdaad tegenvallend. Maar gelukkig kon ik het in de dubbele eliminatie goedmaken. De winst is een goede eerste stap op weg naar het ultieme doel dit seizoen: het prolongeren van de titel."

Om dat doel te kunnen bereiken, heeft Langeree de laatste drie maanden kamp opgeslagen aan de Zuid-Afrikaanse kust. "De trainingsomstandigheden daar waren ideaal waardoor je aan nieuwe trucs kan werken. Die vooruitgang is noodzakelijk want de concurrentie heeft natuurlijk niet stilgezeten."