AMSTERDAM - Bayern München-coryfee Franz Beckenbauer gaf 'geen stuiver meer' voor zijn club toen Manchester United een 3-0 voorsprong nam op Old Trafford in de kwartfinale van de Champions League.

Dankzij treffers van Ivica Olic en Arjen Robben plaatste de Duitse koploper zich woensdag alsnog voor het eerst sinds 2001 voor de halve eindstrijd: 3-2.

"We begonnen uiterst mat, Manchester United was aanvankelijk op alle fronten de sterkste", analyseert Beckenbauer op de website van Bayern.

Geen stuiver

"Ik gaf geen stuiver meer voor onze kansen. Na de 3-0 konden we het tij gelukkig keren. De goal van Olic vlak voor rust en de rode kaart van Rafael waren cruciaal."

"Bayern bleef kalm en profiteerde optimaal van de man-meer-situatie door steeds de vrije man te vinden. Robben maakte een droomdoelpunt. Dit is een van de mooiste nederlagen in de historie van Bayern."

Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van de raad van commissarissen, memoreert dat Bayern al drie keer virtueel was uitgeschakeld in de Champions League.

Neem hoed af

"Vanavond op Old Trafford, in de vorige ronde tegen Fiorentina en in de poulefase tegen Juventus. Voor de hartstocht, de wil en de ijver van de spelers neem ik mijn hoed af. Met deze eigenschappen kun je ver komen."