Bij EiffelTowers Den Bosch is het gewenste schokeffect uitgebleven. Met interimcoach Maarten van Gent als toeschouwer op de bank en assistent Sharone Wright als coach ging het in de eigen Maaspoort mis tegen Matrixx Nijmegen: 84-100.

DEN BOSCH-NIJMEGEN
In de eerste helft nam Den Bosch een voorsprong, die maximaal tien punten bedroeg. Maar die kon niet worden vastgehouden en bij 39-40 zochten de ploegen de kleedkamers op. In de tweede helft werd het een hardloopwedstrijd en dat doet Nijmegen nu eenmaal beter dan Den Bosch, omdat het beschikt over Torey Thomas. Hij leidde zijn ploeg in die tweede helft subliem, scoorde 27 punten en gaf ook nog eens 10 assists. Bobby Davis kwam tot 21 punten, eentje meer dan Den Bosch-topscorer Anthony Richardson. Den Bosch verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook voorlopig Peter van Paassen, die een knieblessure opliep.

AMSTERDAM-GRONINGEN
GasTerra Groningen had zich al verzekerd van de eerste plaats en maximaal thuisvoordeel in de play-offs, maar verliezen wil een ploeg nooit. Bovendien moet er gekeken worden, hoe er gespeeld moet worden nu center Matt Haryasz voorlopig is uitgeschakeld. Hij mist zeker tot en met de halve finales van de play-offs alle wedstrijden. Tegen ABC Amsterdam was met name Steve Ross belangrijk met 19 punten en 12 rebounds. Hij maakte ondermeer drie van de negen Groningse driepunters, die de basis legden voor de 79-85 overwinning bij Amsterdam, dat knap terugvocht na een forse achterstand (46-62). Q'araan Calhoun (23) en Sergio de Randamie (22) waren de beste schutters bij de thuisploeg.

BERGEN OP ZOOM-LEEUWARDEN
World Class AA Bergen op Zoom profiteerde dankbaar van de zoveelste misstap van Den Bosch en heroverde de tweede plaats via een duidelijke overwinning op De Friesland Leeuwarden. Het werd 101-80 en dat verschil werd met vier tot zes punten per kwart rustig opgebouwd. Wellicht is de West-Brabantse ploeg nu over de dip heen, die ondermeer leidde tot dramatische verlies (na 21 punten voorsprong) in de halve finale van de beker tegen Amsterdam. Jordan Collins maakte 31 punten voor de thuisploeg. Jayme Miller had met 23 punten het belangrijkste aandeel in de productie van Leeuwarden,

ROTTERDAM-LEIDEN
Rotterdam Challengers tegen Zorg en Zekerheid Leiden was een wedstrijd om snel te vergeten. Niet in de laatste plaats door een fors aantal merkwaardige beslissingen van de arbitrage. Dat vond ook winnende coach Toon van Helfteren van Leiden, dat met 68-74 de punten pakte. Dat was nauwelijks echt verdiend, al was het maar omdat Rotterdam de stroef spelende nummer vier van de ranglijst lange tijd beet had. Maar als je onderaan staat ben je vaak de schlemiel. Niet alleen op het veld, maar soms ook in de ogen van de scheidsrechters, die in de laatste fase niet Rotterdam-gezind waren. Topscorers voor Leiden waren Gibson (17) en LeMelle (16); Sjors Besseling maakte er 13 voor Rotterdam.

ZWOLLE-WEERT
Voor Upstairs Weert en Landstede Zwolle stond er niets meer op het spel. Nou ja, de eer om een wedstrijd te winnen dan. Dat deed Weert met 82-93 en dat was vooral op basis van een goede eerste helft (31-46). Bij de Zwolse ploeg wist Larry Cunningham het netje het best te vinden: 24 punten. Die kwamen ook op het wedstrijdformulier voor Elijah Palmer van Weert. Zijn landgenoot Mark Porter maakte er nog vier meer.