VALMALENCO - Snowboardster Nicolien Sauerbreij gaat in elk geval nog twee seizoenen door. Dat heeft de olympisch kampioene na haar zege in de wereldbekerwedstrijd in Valmalenco (zaterdag) besloten.

Sauerbreij (30) staat op het punt na haar olympische triomf voor de tweede keer in haar loopbaan de wereldbeker parallel binnen te halen.

''Snowboarden is geweldig. Zolang ik er van geniet en mijn lichaam het aan kan, zie ik geen reden om afscheid te nemen'', zei de wintersportster zondag.

''Bovendien is snowboarden een sport waarbij ervaring zeer belangrijk is. Ondanks de opkomst van jonge talenten was de gemiddelde leeftijd van het podium in Valmalenco zaterdag 33 jaar.''

WK in La Molina

Na haar olympische zege wilde Sauerbreij niets zeggen over haar toekomst. Ze gaf aan door te gaan tot de wereldkampioenschappen volgend jaar in La Molina. Op de steile piste in de Spaanse Pyreneeën heeft ze al diverse successen gevierd.

Nu heeft ze aangegeven ook in het seizoen 2011/2012 van de partij te zijn. Of de Spelen van Sotsji (2014) nog mogelijk zijn, liet ze zondag in het midden. ''Ik bekijk over twee jaar hoe ik ervoor sta.''