DALLAS - De basketballers van New York Knicks hebben zaterdag (plaatselijke tijd) een einde gemaakt aan de zegereeks van Dallas Mavericks in de Amerikaanse profcompetitie NBA.

Na dertien overwinningen op rij gingen de Mavericks voor eigen publiek hard onderuit: 94-128. Bij de Knicks waren maar liefst vier spelers goed voor twintig punten of meer.

Bill Walker, die op de bank begon, maakte in het American Airlines Center van Dallas 23 punten voor de bezoekers. Wilson Chandler (22), Toney Douglas (21) en Al Harrington (20) waren ook goed op schot.

Revanche

Bij de Mavericks slaagde alleen de Duitse vedette Dirk Nowitzki erin om twintig punten te maken. De ploeg uit New York nam met de overtuigende zege revanche voor de ontluisterende nederlaag in januari voor eigen publiek. Toen waren de Mavericks nog met 128-78 te sterk voor de Knicks.

''Ze hebben ons daar voor de wedstrijd nog wel even aan herinnerd'', aldus Knicks-forward Shawn Marion. ''De jongens van Dallas riepen dat ze ons opnieuw over de knie zouden leggen.'' Harrington voegde daaraan toe: ''Onze wraak is heel zoet.''