ALKMAAR - RKC-trainer Ruud Brood was na de kansloze nederlaag bij AZ (6-2) keihard voor zijn elftal. De oefenmeester begon zijn nabeschouwing nog met de opmerking ''na zo'n wedstrijd kan ik het heel kort houden'', maar wat volgde was een bijzonder kritisch en uitgebreid oordeel.

Brood: ''Ik heb de groep vooraf gewaarschuwd voor de spitsen van AZ. Die zijn, met alle respect, wel van een wat ander niveau dan die van FC Twente, waar we vorige week tegen speelden. Als je dan zo begint, springen alle stoppen bij mij. Ik moest mijn broek nog rechttrekken of de bal lag er al in."

"We gingen de duels maar half aan, het leek wel of we met een training bezig waren. In de rust ben ik enorm boos geworden. Onze doelman Ohad Levita heeft ons voor een nog grotere nederlaag behoed, maar we zijn natuurlijk behoorlijk afgedroogd. Het is een schande. Er zat geen gif in de ploeg, we waren slechts een speelbal van AZ.''

Degradatie

Met nog zeven wedstrijden op het programma stevent RKC af op rechtstreekse degradatie naar de Jupiler League. De Waalwijkers verzamelden tot nu toe pas twaalf punten, acht minder dan de nummer zeventien Willem II. De ploeg uit Tilburg komt zondag nog in actie tegen Sparta.