NEW DELHI - Het jaarlijkse zeslandentoernooi om de Champions Trophy krijgt in het hockey een andere opzet. Met ingang van 2012 wordt het evenement een keer in de twee jaar afgewerkt.

Bovendien wil de internationale hockeyfederatie (FIH) in de nieuwe formule twee wildcards uitdelen. Daarmee komt het deelnemersveld op acht teams.

Het jaarlijkse ritme van de Champions Trophy wordt afgeschaft om op de speelkalender ruimte te maken voor een nieuwe internationale competitie, de Word Series.

Via eerst een regionale opzet wordt in dat toernooi later toegewerkt naar een mondiaal topevenement. De Euro Hockey League (voor clubs) geldt hierbij als voorbeeld.

Voor de organisatie van het WK 2014, gezamenlijk voor mannen en vrouwen, hebben Nederland (Den Haag) en Engeland (Londen) interesse getoond.

Volgens FIH-voorzitter Leandro Negre zijn nog geen officiële bidbooks ingediend. De Spanjaard toonde zich op de slotdag van het WK in New Delhi uiteindelijk tevreden met de Indiase organisatie van het toernooi, dat onder meer door extreme veiligheidsvoorschriften moeizaam op gang kwam.